Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak napisać skrypt na różdzkę teleportującą (np: Na spawn , Na dom gildyjny)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak napisać skrypt na różdzkę teleportującą (np: Na spawn , Na dom gildyjny) ?

Raczkuję w skryptach , przydałaby się mi pomoc lepszego skryptera ;)

Pozdrawiam , 
KaVoGaming :)

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano
on rightclick holding a blaze rod:
    if name of player's tool is "Rozdzka Spawn":
        if player has permission "rozdzka.spawn":
            console use a command /spawn %player%
        else:
            send "Nie mozesz uzywac rozdzki!"

Nie jestem pewny w linijce console use a command...

daj lika, please ^^ :3

~EDIT~

Konsola uzywa komendy :)

Opublikowano

up: ujowe pozdrawiam

command /rozdzkasetspawn:
    permission: rozdzka.spawn
    trigger:
        set {spawn} to location of player
        send "&custawiles spawn"

on rightclick with blaze rod:
    if name of player's tool is "&f&m---&2&lMAGICZNA ROZDZKA TELEPORTACYJNA&f&m---"

trigger:
            wait 5 real second
            send "&azostales przeteleportowany na spawn"
            teleport player to {spawn}
            stop

myśle że wiesz jak zrobić recepture w SK+ to dosyć banalne więc nie pisałem receptury (recepture wymyśl sobie sam i dopisz)

@GerbyCraft wiem że źle zrobiłem, bo jakoś skojarzyło mi sie ze skryptem na spawn i zacząłem pisać nie na przedmiot xD ale napisałem na różdzke już

@KaVoGaming

1399298830-U815990.png

chcesz limit?

możesz dać, będe szpanował

@#e3uS $WAG

Opublikowano

nie chodzi mu raczej o przedmiot teleportujacy? jesli nie to przepraszam za nie zrozumienie :)

~edit~ ODPOWIEDZ nie WAZNA bo UP zmienil swoj BLAD :D

Opublikowano

on script load:

[TAB]register new shaped recipe for blaze rod named "NazwaRozdzki" using none, gold block, none, none, gold block, none, none, gold block, none

# register new shaped recipe for blaze rod - Rejestruje nowa recepture dla w tym przypadku palki blaze

#named "NazwaRozdzki" - Ktory jest nazwany "NazwaRozdzki"

#using ... - Uzywajac ... w tym co napisalem wyżej to będzie tego Crafting taki:

NZN

NZN

NZN

Piszesz nazwy przedmiotów po angielsku w kolejności od lewego górnego rogu craftingu

on rightclick:

[TAB]player's tool is blaze rod named "NazwaRozdzki":

[TAB][TAB]teleport player to spawn

[TAB][TAB]remove 1 blaze rod named "NazwaRozdzki" from player

#on rightclick - Przy ppm

#player's tool is blaze rod named "NazwaRozdzki" - Narzedziem gracza jest pałka blaze nazwana "NazwaRozdzki"

#teleport player to spawn - Teleportuje gracza na spawn

# remove 1 blaze rod named "NazwaRozdzki" from player - Usun 1 palke blaze nazwana "NazwaRozdzki" od gracza

Jeżeli chodzi o teleport do gildii to musisz podać mi komende na teleport do gildii i jeżeli jest to permisje albo kod skryptu na gildie

Opublikowano

on script load: [TAB]register new shaped recipe for blaze rod named "NazwaRozdzki" using none, gold block, none, none, gold block, none, none, gold block, none # register new shaped recipe for blaze rod - Rejestruje nowa recepture dla w tym przypadku palki blaze #named "NazwaRozdzki" - Ktory jest nazwany "NazwaRozdzki" #using ... - Uzywajac ... w tym co napisalem wyżej to będzie tego Crafting taki: NZN NZN NZN Piszesz nazwy przedmiotów po angielsku w kolejności od lewego górnego rogu craftingu on rightclick: [TAB]player's tool is blaze rod named "NazwaRozdzki": [TAB][TAB]teleport player to spawn [TAB][TAB]remove 1 blaze rod named "NazwaRozdzki" from player #on rightclick - Przy ppm #player's tool is blaze rod named "NazwaRozdzki" - Narzedziem gracza jest pałka blaze nazwana "NazwaRozdzki" #teleport player to spawn - Teleportuje gracza na spawn # remove 1 blaze rod named "NazwaRozdzki" from player - Usun 1 palke blaze nazwana "NazwaRozdzki" od gracza Jeżeli chodzi o teleport do gildii to musisz podać mi komende na teleport do gildii i jeżeli jest to permisje albo kod skryptu na gildie

Że co? Możesz mi tutaj powiedzieć co napisałeś , bo to na pewno nie jest skrypt na przedmiot teleportujący ;(

up: ujowe pozdrawiam

command /rozdzkasetspawn:
    permission: rozdzka.spawn
    trigger:
        set {spawn} to location of player
        send "&custawiles spawn"

on rightclick with diamond hoe:
    if name of player's tool is "&f&m---&2&lMAGICZNA MOTYKA TELEPORTACYJNA&f&m---"

trigger:
            wait 5 real second
            send "&azostales przeteleportowany na spawn"
            teleport player to {spawn}
            stop

myśle że wiesz jak zrobić recepture w SK+ to dosyć banalne więc nie pisałem receptury (recepture wymyśl sobie sam i dopisz)

@GerbyCraft wiem że źle zrobiłem, bo jakoś skojarzyło mi sie ze skryptem na spawn i zacząłem pisać nie na przedmiot xD ale napisałem na różdzke już

Okej. Sprawdzę , jak nie będę umieć zrobić receptury walnę edita :D

#Edit - Czy mógłbyś zmienić zamiast diamond hoe na blaze rod ? :)

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...